For å sikre at protesen din holder seg i topp stand gjennom badesesongen, er det viktig å følge noen enkle vedlikeholdsrutiner.

Aller først - sjekk i utlevert bruksanvisning at protesen din har komponenter og materialer som kan være i vann. Da kalles det som oftest bade- eller hygieneprotese. Er du i tvil, snakk med behandleren din.

  1. Skyll protesen etter kontakt med vann: Etter en dag på stranden eller i bassenget, er det viktig å skylle protesen grundig med ferskvann. Dette fjerner salt, sand og klor, som kan være skadelig for materialene.
     
  2. Tørk godt av protesen: Sørg for å tørke protesen helt etter skylling, spesielt hvis den har metalldeler som kan ruste. Bruk en myk klut og la den lufttørke så godt det lar seg gjøre før du setter den på igjen.
     
  3. Sjekk for slitasje: Regelmessig sjekk protesen for tegn på slitasje eller skader. Sommeraktiviteter kan være tøffere på utstyret, så det er viktig å oppdage problemer tidlig.
     
  4. Vedlikehold av liner og hylser: Hold lineren og hylsene rene og tørre. Vask dem jevnlig med mild såpe og vann, og sørg for at de er helt tørre før bruk.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du nyte en aktiv og bekymringsfri sommer med protesen din i topp stand. God badesesong!

 

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål

Felter merket med stjerne (*) må fylles ut.