Klumpfot og ortopediske hjelpemidler

Klumpfoteksperter hos Ortopediteknikk i Oslo

I Oslo-området samarbeider Ortopediteknikk med Akershus Universtitetssykehus og Ullevål Sykehus om behandling av klumpfotbarn. Der deltar våre ingeniører på tverrfaglige klinikker sammen med barneortopeder og fysioterapeuter. Et slikt samarbeid har Ortopediteknikk også med sykehus i Vestfold og Telemark, og Rogaland.

Hjelmer som ortopediske hjelpemiddel

Bilde av hjelm med personlig tilpasset dekor

Visste du at spesialtilpassede hjelmer kan klassifiseres som ortopediske hjelpemidler? Ortopediteknikk er en av få i Norge som har kompetanse på dette. I denne artikkelen kan du lese om hva som kjennetegner våre spesialihjelmer, hvilke behov de kan dekke, hvem som kan trenge de, og litt om prosessen med å lage de.

Godt samarbeid med fysioterapeuter om fotsenger

Bilde av fotsenger på et bord

Vår erfaring er at fysioterapeuters og vårt tilbud kan utfylle hverandre godt. Ortopediteknikk kan med ortopediske hjelpemidler bidra med å justerer hele "strukturen" slik at muskler og sener får utvikles og styrke seg fra en så korrekt posisjon som mulig. 

Spesialsko

Sko på utstillingshylle

Når foten ikke passer i vanlige konfeksjonssko, kan spesialsko være en løsning. Spesialsko har en rekke egenskaper utover skoene man finner i vanlige butikker. Lestene er gjerne bredere og har større volum, skoene har god hælkappe, støtte i fotbuen og generelt laget av gode og solide materialer.

Forskning på effekten av ortoser ved to ulike diagnoser
Tilpassing av et hjelpemiddel til et barn


Vi har her lenket til to ulike forskningsartikler som kan være relevante for din faggruppe.

Om plattfot og ortosebruk.

Klinisk oppsummering i forhold til ortoser: Redusert funksjon, stive eller smertefulle plattføtter bør henvises til radiologisk eller ortopedisk vurdering. Fotsenger eller ortoser er et hensiktsmessig behandlingsalternativ. Fleksible, asymptomatiske plattfot er ikke et problem. Pediatric Flatfoot: Is There a Need for Surgical Referral? (nih.gov).

Om CP og ortosebruk. 

Klinisk oppsummering i forhold til oropsebruk: På nåværende tidspunkt er det ikke nok forskning til å sammenligne spesifikke design av hjelpemidler, men AFO'er viser generell forbedring i motoriske funksjoner, gange og balanse sammenlignet med ikke-bruk. Bedre kvalitet i forskning er nødvendig. Efficacy of Lower Limb Orthoses in the Rehabilitation of Children Affected by Cerebral Palsy: A Systematic Review (nih.gov).

Tverrfaglig samarbeid

Ortopediingeniør tilpasser ortose på et barn

Ortopediteknikk er representert med ortopediingeniører, ortopediteknikere og flere faggrupper ved våre avdelinger over store deler av landet. Vi tilbyr i all hovedsak den samme behandlingen hvor vi har klinikker. Vi samarbeider vi med mange fagmiljøer og behandlingsinstitusjoner i nærområdene våre, spør oss! 

Nyttig informasjon for helsepersonell

Bilde av plakat på behandlingsrom

Her finner du nyttig informasjon spesielt for deg som er helsepersonell. Du kan alltid ta kontakt med oss dersom det er spørsmål omkring søknader, regelverk eller behandlingsmetoder. Etabler gjerne kontakt med fagleder eller teamledere på din nærmeste avdeling, slik at du kan ringe direkte til riktig person når du vil ha svar raskt

Du møtte oss på konferansen

Jan Olav Lohne, Ortopediingeniør og kvalitetssjef, Ortopediteknikk AS
Rakel Morbech, Ortopediingeniør Sandvika
Gro Agersborg, Ortopediingeniør i Oslo/Ryen
Karen Strand, Ortopediingeniør Oslo/Ryen
Erik Senstad, Salgs- og Markedssjef i Ortopediteknikk AS
 

Våre 16 klinikktilbud i Norge

  • Er du fagperson og vil sparre med oss?
  • Ønsker du oss på besøk der du jobber?
  • Vil du at en av dine pasienter skal få kontakt med oss? 

    Her finner du alle våre avdelinger

Du kan også bruke kontaktskjemaet under for alle henvendelser.

Felter merket med stjerne (*) må fylles ut.