Kongolesiske Bulonze kom til Norge i 1998, og er i dag en verdsatt medarbeider ved Ortopediteknikks klinikk i Tønsberg. Men hjertet hans er fortsatt i Kongo, og det synlige beviset er det store engasjementet for funksjonshemmede barn i hjemlandet.

Slik starter artikkelen som kom på trykk i brukerforeningen Momentum sitt magasin Livsglede i desember 2023. 

Prosjektet

I 2010 startet Bulonze CEREHA, som på fransk er en forkortelse for "Senter for omsorg og utvikling for barn med funksjonshemninger i Afrika". CEREHA er et senter der fattige familier som ikke har råd til å betale verken sykehusregninger, ortopeditekniker eller fysioterapeut, kan få hjelp.

Bulonze forteller at målet er å bygge en fullverdig klinikk, der barn kan få både behandling og rehabiliteringsopphold. De kongolesiske fagfolkene jobber stort sett på frivillig basis. 

Han betyr mye for mange. Han er familiefar, kollega, fagperson, en velgjører, målrettet, samvittighetsfull, karismatisk, funksjonshemmet, utrettelig, og har alltid et varmt smil på lur. Han er også redningen for hundrevis av hjelpetrengende barn i Kongo. Boluonze sin historie er imponerende, mangler ikke utfordringer, og innholder store suksesser. Vi er veldig stolte av å ha ham på laget!

Det er så stort behov for hjelp i Kongo! Mange tør ikke gå til sykehuset, fordi de ikke har råd til regningen. Hos oss betaler de litt bare hvis de kan.

Viktige bidrag

Ortopediteknikk AS støtter prosjektet med tid, penger og materiell. Kollegene Elisabeth Brekke, Ivar Goplen og Åsa Roth har tatt aktive roller. Flere av Ortopediteknikk sine samarbeidspartnere har også støttet prosjektet, både med penger og store mengder materiell. Det rettes derfor en stor takk til

Du kan også være med og støtte prosjektet på For presse | Spleis fra SpareBank 1

Les hele artikkelen i "Livsglede" her (pdf)

 

Bulonze ved arbeidsstasjonen på Ortopediteknikk i Tønsberg

 

Utdrag og innhold i form av tekst og bilder fra artikkel i magasinet Livsglede,
akkrediteres foreningen Momentum og artikkelforfatter Ingunn Solli.