Karl-Fredrik Frimann Dybvig-Dahl står foran en spennende oppgave som avdelingsleder for Ortopediteknikk sin nyeste selvstendige avdeling, Lillestrøm. 

Har viktige tradisjoner med i sekken

Klinikken på Lillestrøm har i alle år vært en del av den største avdelingen i OT, Ryen. Ved årsskiftet forandret det seg, men vi skal ikke sette i gang og forandre på alt mulig, forteller Karl Fredrik.

Vi skal først og fremst bygge videre på det gode arbeidet som er gjort her over lang tid.

Starten som underavdeling for Ryen har formet oss, og samarbeid med "moderskipet" vil alltid være viktig. Vi hjelper hverandre i både klinikk og produksjon, og det skal vi fortsette med. Samtidig gir det en god følelse å være mer selvstendig og kunne ta flere egne valg.

Passe høytidlig markering

Bilde av ledergruppen i Lillestrøm, 4 personer
Ina, Anne Mette, Linn-Therese og Karl-Fredrik utgjør avdelingsledelsen på Lillestrøm

I starten av januar inviterte en i den lokale ledergruppen avdelingen hjem til festmiddag for å feire at man nå hadde blitt selvstendige. Det var viktig for oss å markere starten på noe nytt. Det ble en veldig hyggelig kveld med mye latter og godt humør, samtidig som det var passe høytidelig. 

Det er noe spesielt med stemningen her på Lillestrøm. Vi prøver å strekke oss litt ekstra for hverandre og pasientene.

En ting som er veldig viktig for ledergruppen og meg, er at alle føler seg sett og verdsatt. Vi synes vi er flinke til å heie på hverandre og gi hverandre tilbakemeldinger. Det skal vi fortsette med! 

En samarbeidspartner å regne med

Samtidig med den nye selvstendigheten, tilrettelegges det for økt kapasitet og nye ambisjoner. Vi har en klar ambisjon om å styrke og utvide det allerede gode samarbeidet med fagmiljøene rundt oss, på sykehus og behandlingsinstitusjoner. 

Vi har et godt etablert samarbeid med institusjoner og fagmiljøer rundt oss, forteller Karl Fredrik.

I tillegg til spesialskoavdelingen til J.A.Magnussen Spesialsko og Norsk Ortopedisk Fottøy, trekker Karl Fredrik spesielt frem én person, og det er Ortopeden Håkon Sjøbrend. - Håkon setter vi veldig stor pris på. Vi har etablert en god samarbeidsrytme, og det er ingen tvil om at han er svært kompetent. 

- Håkon gjør oss enda bedre her på Lillestrøm. Han er nysgjerrig og utfordrer oss, både faglig og på måten vi jobber på. Vi trives veldig godt med å samarbeide med ham, og hører pasienter snakke varmt om ham.

Etablert i Kongsvinger

Portrett av Marit Reitan
Ortopediingeniør Marit Reitan bemanner klinikktilbudet 2 dager hver uke i Kongsvinger

Vi ønsker at alle som kommer til oss skal få en god opplevelse. Det samme gjelder selvsagt ved vår "satelitt" i Kongsvinger. På Kongsvinger samarbeider vi tett med NEMUS, og fra 1.februar flyttet man inn i nye lokaler, nærmest vegg i vegg med sykehuset. Den løsningen har vi veldig tro på, forteller han. 

Etterspørselen etter oss i Kongsvinger har vært der hele tiden, og etter den litt forsiktige etableringen i 2023, er det nå en klinikk som bare vokser av seg selv.

Jeg er nesten litt redd for å ikke se Marit så mye i Lillestrøm fremover, men det er bare gøy å se utviklingen.

Karl-Fredrik mener det er et stort løft for regionen med den lokale tilstedeværelsen. Marit gjør en fantastisk jobb, og samarbeidet hun har med NEMUS går veldig bra!

Egenproduksjon og rekruttering

Bilde av ortose

Med et nytt produksjonsrom på trappene, ser vi frem til enda tettere samarbeid mellom tekniker og ingeniør i produksjonsfasen. Dette vil gi oss bedre kontroll og sikre kvaliteten på produktene vi leverer på en helt annen måte.

Det er bare sånn at, når ingeniøren og teknikeren jobber skulder mot skulder, så blir det veldig bra.

- Vi har stor pågang som det er, derfor må vi bemanne oss for vekst fremover. Vi ser at vi kan romme både en og to ingeniører til. En tekniker er allerede på vei inn, og det er ikke umulig at vi trenger enda en.

På spørsmål om hva slags fagpersoner han mener de trenger svarer han, - Vi er bredt dekket kompetansemessig, så en ny fagperson hos oss vil kunne få jobbe med det aller meste. Vi leter egentlig ikke etter en som er spesialist på det ene eller det andre, men er man litt spesialisert så er det også positivt.

Den rette vil kunne tilegne seg de kunnskapene man trenger, så vi leter etter riktig person.

Skulle noen ønske turnus hos oss, så tenker jeg at vi får til det også. 

Få satt seg som selvstendig avdeling
Bilde av inngangspartiet hos Ortopediteknikk Lillestrøm


Karl-Fredrik er selv ortopediingeniør og kliniker, men er forberedt på mer administrasjonsarbeid fremover. Han er likevel tydelig på at han holder fast på å fortsette i klinikken. - Det er noe jeg ikke vil gi slipp på, det blir kanskje mindre klinikktid, men det er jo ortopediingeniør jeg er i bunn, forteller han. 

Vi spurte om han hadde et budskap til kollegene sine, fra sin nye rolle i ny avdeling. Da svarte han raskt:  

Vi må fortsette å være så flinke som vi er! Flinke til å skryte av hverandre, vi har en positivitet som vi må ta vare på. Vi trives så godt sammen - og det igjen skaper god kundebehandling.  . 

Du finner klinikkene i Lillestrøm og Kongsvinger her,  eller du kan kontakte de direkte med dette skjemaet:

Felter merket med stjerne (*) må fylles ut.