Det er noen år siden Atle sist jobbet i Ortopediteknikk. For å bli kjent med ham på nytt, stilte vi noen spørsmål, svarene leser du her.

Hva heter du, alder, og hvor kommer du fra?

Jeg heter Atle Ivar Karlsen, er 53 år, bor i Fredrikstad sammen med kona mi, Ida. Jeg er ikke opprinnelig fra Østfold, jeg har vokst opp i Dal i Eidsvoll kommune.

Fortell om bakgrunnen din?

Jeg var Ortopeditekniker før jeg utdannet meg til Ortopediingeniør. Jeg startet "i læra" på Sophies Minde i 1988, der hadde jeg Roger Gsell som mentor. (red.anm. Roger er Ortopediingeniør og jobber ved Ortopediteknikk AS på Ryen idag).

Så gikk jeg på Høgskolen i Oslo, hvor jeg utdannet meg til Ortopediingeniør. Siden den gang har jeg både jobbet i Ortopediteknikk og OCH. Jeg driver med litt andre ting også, jeg er blant annet utdannet piercer ved London Piercing Academy.

Jeg er blant annet utdannet piercer ... men slapp av, det blir ikke en del av klinikktilbudet på Rygge. 

Hva brenner du for i rollen som behandler?

Det som er viktigst for meg i møte med brukerne, er at jeg gjennom behandlingen overbeviser de om at det var riktig å velge oss på grunn av kvalifikasjonene vi har. 

Jeg brenner for det å gi alle en bra opplevelse. Jeg vil at man skal se frem til å komme tilbake til neste behandlingstime hos oss. 

Tenker du at du har en spesialkompetanse?

Proteser er det jeg lever og ånder for. Jeg har samarbeidet lenge med Lars Christian Beck (Ortopediingeniør på Rygge) om utdanning, kursing og standardisering av protesearbeidet for oss Ortopediingeniører. Jeg har arbeidet med dette fagfeltet i mange år. De siste årene mye ved et rehabiliteringssenter i Østfold.

Mitt faglige fokus har lenge vært, og er fortsatt benproteser. 

Det har også blitt et godt samarbeid med kirurger på Sykehuset Østfold Kalnes. Der har mitt fokus vært på å systematisere behandlingsforløpet, spesifikt for standardisering av amputasjon av underekstremiteter og videre ortopediteknisk behandling.

Jeg har i tillegg fordypet meg innen Oseointegrasjoner, som gjøres i Sverige og Nederland. Jeg er også sertifisert på Brånemark-metoden. 

Vi har hørt at du har noen spennende fritidsinteresser også?

Ja, på fritiden er jeg høyt og lavt. Jeg har tre barn. Jeg trener mye, gjerne sammen med min kone. Vi har en hund (en "staff") som krever sitt, og når anledningen byr seg "svir jeg gummi" på Rudskogen med min Ducati.

Atle Karlsen på sin Ducati på bane

På plass hos Ortopediteknikk på Rygge

Første arbeidsdag blir 1. Februar, og jeg skal jobbe klinisk fra mandag til torsdag hver uke. Fredager er jeg på min andre jobb som piercer på Blekkverket tatoveringssjappe i Fredrikstad. 

Hva gleder du deg mest til ved å være tilbake iOrtopediteknikk?

Det jeg gleder meg mest til er å jobbe i team igjen. Jeg gleder meg til den gode faglige diskusjonen med Lars Christian, Thomas, og Trond, Petter i J.A. Magnussen, og ikke minst med Ortopeden Dr.Johnsen. 

Det som gjør mest inntrykk på meg er når teamet jeg er en del av kan utgjøre en forskjell. Ortopediteknikk på Rygge holder åpent alle hverdager.

Kontakt oss på telefon, send oss en e-post eller bruk kontaktskjemaet for behandlingstime eller spørsmål.