Ninnis er vår nyeste kollega i Førde og vi er veldig glade for å ha henne på laget. Hun er ikke bare en svært kompetent og energisk person, vi tror hun vil spille en viktig rolle for det ortopeditekniske miljøet i Førde.

I tillegg til å være behandler, har hun betydningsfulle verv i det norske fagmiljøet. Hun er leder i NITO Ortopedi og har rollen som Bransjedirektør i OVL. Det betyr at hun jobber for hele feltet, og er ofte er å se i forbindelse med møter, konferanser og arrangementer.

Nå er hun en av oss!

Navn, alder og hvor du kommer fra?

- Jeg heter Ninnis Thorkildsen, jeg "bikka" 40 år i sommer og kommer opprinnelig fra Oslo. Jeg har bodd de siste 13 årene i Bergen.

Når ble du uteksaminert som Ortopediingeniør, og fra hvor?

- Jeg ble uteksaminert i 2011 ved det som da het HiO (Høgskolen i Oslo). Etter det har det jo både blitt HiOA og nå OsloMet, så det er fort gjort å avsløre alderen sin i samtaler om dette.

Kan du fortelle om din arbeidserfaring?

- Jeg startet i bransjen på 90-tallet faktisk, da i et firma som pappa drev etter farfaren min, Frimann Thorkildsen. Firmaet drev kun med ortopedisk sydde sko, reparasjon og oppbygging/ombyggning. Så det er her jeg hadde min introduksjon til faget. Jeg har jobbet 13 år i Bergen ved Drevelin Ortopedi etter at jeg gikk ut fra HiO.

"Jeg ønsket å prøve noe annet enn det jeg har gjort de siste årene, og trengte å se noe litt nytt. Jeg var på besøk i Førde og falt helt for atmosfæren, roen og folka"

Hva fikk deg til Ortopediteknikk i Førde?

- Jeg var på besøk i Førde og falt helt for atmosfæren, roen og folka i Ortopediteknikk. Det er en fantastisk gjeng som får til ekstremt mye med komptakte lokaler og produksjonsmuligheter på huset. Jeg ønsker å bidra med kompetansen og erfaringen jeg har bygget meg opp gjennom årene. Jeg kommer til å jobbe her klinisk annenhver uke.

Hva ville du sagt at er din spesialitet?

- I yrket mitt så er det voksne med ortoser (nevrologi/ortopedi) og ortopedisk fottøy som er min spesialitet. Jeg har jobbet mye i tverrfaglige team rundt rehabilitering av voksne, og det er viktig å ha et helhetlig perspektiv for å gi best mulig helsehjelp.

Hva liker du best med jobben?

- Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker. Det at alle har ulike personligheter gjør at man kan ha samme medisinske utfordring, og to helt ulike behov og ønsker.

Min jobb går ut på å bli kjent med brukeren for å forstå hva som vil gi den enkelte økt livskvalitet og funksjonsforbedring. Det er ikke alltid like lett, da det for mange kan være ganske sårbart og snakke om og sette ord på de utfordringene man kjenner på.

- Det at ingen mennesker er like kan være utfordrende, men det er definitivt også det jeg liker best. Man må være kreativ og empatisk, samtidig som man må være litt "Reodor Felgen" i blant. Ingen dager er like. 

Er det noe mer du vil fortelle om deg selv?

- Jeg brenner sterkt for utvikling av faget. Jeg har tro på å jobbe på tvers av virksomheter og faggrupper. Sammen kan man bygge fagfeltet sterkere og mer synlig i en større sammenheng.

- Utvikling av evidens, faglig konsensus og samarbeid internt vil gjøre vårt fagfelt sterkere overfor helsepersonellet vi samarbeider med. Dette er noe jeg brenner for, derfor er jeg også dypt engasjert i mine to andre stillinger.

Ninnis startet i Ortopediteknikk avdeling Førde i Oktober 2023.

 
Ortopediteknikk i Førde har åpent alle hverdager.
Klinikken er bemannet av tre Ortopediingeniører og har en avdeling for ortopediske spesialsko. 

Bestill time på 57 72 24 84.