Les mer om personlig behandling hos Ortopediteknikk i Oslo
 
1. Det dummeste du kan si er ingenting

Når du møter behandleren din, er det viktig å være klar og tydelig om dine behov og mål. Tenk igjennom konkrete utfordringer du ønsker å løse. Jo mer informasjon du gir, desto bedre kan behandleren tilpasse løsningene til akkurat dine behov.

Dette er det lurt om du gjør hver gang du er hos oss, ikke bare den første.

2. Vær aktiv i tilpassingsprosessen

Engasjer deg, still spørsmål, gi tilbakemeldinger og vær åpen for å prøve ut ulike alternativer. Behandleren din har ekspertise, men din personlige opplevelse og preferanser er like viktig. Jo mer du deltar, desto bedre kan hjelpemidlene tilpasses deg.

3. Ta egne initiativ i oppfølgingen

Når hjelpemidlet er tilpasset og tatt i bruk, er kontinuerlig kommunikasjon nøkkelen. Gi tilbakemeldinger om hvordan de fungerer i dagliglivet, og informer behandleren din om eventuelle endringer i behovet ditt, eller kanskje du har satt nye mål?

Regelmessige oppfølgingsmøter sikrer at hjelpemidlene fortsatt er optimale og gir rom for justeringer når det er nødvendig. Det kan være lurt å bestille time når behovet oppstår, ikke vent til neste planlagte time hvis det er lenge til.

Vi er her for deg

Å ha en åpen og konstruktiv dialog med behandleren din er viktig for at du får mest mulig ut av hjelpemidlene dine. Ved å følge disse tre rådene, kan du styrke samarbeidet. Var det noe du tenkte du skulle snakket med oss om? 

Ønsker du å få praktisk og relevant informasjon fra oss en gang per måned? Meld deg på nyhetsbrevet vårt "Historier" her.

Felter merket med stjerne (*) må fylles ut.