Formålet med fotsenger er å korrigere en feilstilling, fordele trykk og stabilisere foten. Det kan være mange årsaker til at man trenger fotsenger, men det er i hovedsak disse tre elementene fotsengene kan påvirke.

Fotsenger lages oftest i EVA (samme materiale som du ofte finner som mellomsåle på sko), Therrox (et ull-lignende materiale av polyester) eller andre plasttyper. Ulike hardheter på materialet påvirker om sålen korrigerer og stabiliserer, eller fordeler trykk. 

Hos oss er det stort sett den samme ortopediingeniøren som både tar mål, modellerer og tilpasser fotsengene. Dette mener vi skaper en nærhet til produktet og høyere kvalitet enn sentral produksjon. De gangen vi av praktiske hensyn avviker fra dette, er det i nært samarbeid mellom de som deler på jobben. Modellen av føttene lages i gips, og modelleres manuelt før produksjon.

Digital måltaking og utfresing av fotsenger har høy presisjon, men vi ser at dersom modellering flyttes bort fra den som har tatt mål, synker likevel treffsikkerheten. Vi ønsker å kombinere høy fagkunnskap med det beste av gammel og ny teknologi, og vi driver kontinuerlig utvikling av metodene våre for å holde kvaliteten så høy som mulig. Vi holder selvsagt et fast øye på utviklingen i den digitale verden også på dette området.

For å få til en effektiv produksjon tar det ca 3 uker fra du tar mål til fotsengene er ferdige. Noen ganger er ventetiden lenger på grunn av stor pågang på timeavtale, men dersom det er grunner til at du ikke skal vente (f.eks. ved diabetiske fotsår) kan vi lage fotsengene ferdige svært raskt.

Dersom en legespesialist mener at det er nødvendig for deg med fotsenger, kan du ha mulighet for refusjon fra NAV.